2012. augusztus 15., szerda

Büszkeség és balítélet:kedvenc idézeteim

"Olyan makacs a természetem, hogy nem tűri az ijesztgetést, akárhogyan is próbálkoznak vele. Minél inkább meg akarnak félemlíteni, annál jobban nő a bátorságom."


"Ennél nagyobb baj nem is érhetne. Kellemesnek találni egy olyan embert, akit gyűlölni akarunk!"


"Úgy látom, ön nem számol a barátság és a szeretet hatalmával. Gyakran előfordul, hogy teljesítjük olyan ember kérését, akit szeretünk, s nem várunk arra, hogy érvekkel győzzön meg."


"- Sokszor csupán a saját hiúságunk csal meg bennünket. A nők szívesen képzelik, hogy üres bókok mély érzéseket fejeznek ki. 
- A férfiak pedig tesznek róla, hogy ezt képzeljük."



"Én bizony nem félek a bűntudattól - úgyis hamar elmúlik."


"Hát nem azért élünk, hogy embertársaink mulassanak rajtunk, mi pedig rajtuk nevessünk, ha rákerül a sor?"



" Mindketten olyan alkalmazkodóak vagytok, hogy soha nem fogtok elhatározni semmit, olyan elnézőek, hogy minden cseléd befog benneteket csapni, és olyan bőkezűek, hogy a jövedelmetek, sohasem lesz elég."


"Érezte, hogy komoly veszélyben forogna, ha nem volna a lány mögött az a közönséges rokonság."


"– Mondja, Bennet, miért rágalmazza meg így tulajdon gyermekeit? Abban leli örömét, hogy engem gyötör. Semmi tekintettel sincs az idegeimre. 
– Téved, drágám; nagyon is tisztelem az idegeit. Hiszen régi ismerőseim: legalább húsz év óta állandóan rájuk hivatkozik"
És végül a kedvencem:
"-Gyere ide, gyermekem!- mondta az apja, mikor Elizabeth megjelent. -Fontos ügyben küldettem érted. Úgy értesültem, Mr. Collins házassági ajánlatot tett neked. Igaz ez? -Elizabeth azt felelte, hogy igaz. -Nagyon helyes. És ezt a házassági ajánlatot te visszautasítottad? 
-Igen, papa. 
-Nagyon helyes. Most a lényegre térünk. Anyád követeli, hogy fogadd el. Nem így van Mrs. Bennet? 
-Igen, különben ne is kerüljön többé a szemem elé. 
-Sajnálatos választás előtt állsz, Elizabeth. E naptól fogva idegen leszel egyik szülődnek. Anyád nem akar többé látni, ha nem mész hozzá Mr. Collinshoz. Nekem pedig akkor ne kerülj többé a szemem elé, ha hozzámész."



További szép napot!
Sakura

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése