2013. április 2., kedd

Biológiai összehasonlítás 2

Mi a különbség a görény és a borz között?

Görény:
A vadászgörényekkel kapcsolatban elég sok szempontból személyes tapasztalatom van. Két éve hosszú időn keresztül gondoskodtam egy nagyon édes példányról :) Mielőtt azonban görényt veszel nagyon fontos, hogy a veled egy háztartásban élők is elfogadják azt, hogy Te görényt szeretnél és persze magát a görényt is. Nagyon sok konfliktushoz vezethet, ha egyik-másik családtag nem szívleli a görényt, aki ezt érzi és bosszút is áll érte, pl. azzal, hogy eme családtagot szívesen harapja.Ha albérletben laksz, érdemes minden esetben a főbérlővel, tulajdonossal beszélni (akár írásban is kérni az engedélyt a későbbi félreértések elkerülése végett), nehogy később a tájékoztatás hiánya, vagy az engedély kérése miatt kelljen neked új lakást, vagy görényednek új gazdát keresni. A kisgörény harapásával játszik is ,ami kellemetlen ugyan de soha nem fáj. Az erről való leszoktatásáról is neked kell gondoskodnod!Sok fürdetéssel,büdös sem lesz.

 Egy kölyök felneveléséhez rengeteg türelem és humorérzék szükséges. Felnőttként is nagyon makacsak és önfejűek tudnak lenni. Mi négyszer-ötször is rájuk szólhatunk, ők csakazért is meg fogják tenni a tiltott dolgot, akár hatodszorra is. Amit egy görény a fejébe vesz, attól nagyon nehéz eltántorítani. Nagyon kevés kivételtől eltekintve, a görények nagy része profi abban, hogy bajba kerüljön és megkeresse a lakás gyenge pontjait, és a gazdit az őrületbe kergesse. Ezt nem szabad úgy venni, hogy direkt szórakoznak veled, nem szándékosan csinálják, ők ilyenek: minden érdekli őket, és ha az áhított dolog szerintük a több ezer forintos porcelánod alatt van, akkor fel fogják borítani (már, ha elérik). Párzási időszakban az ivaros hímekhez is sok türelem kell, mert eléggé zaklatottak, idegesek lesznek, állandóan mennének a nőstények után, és mindent jelölgetnek.

Mint látod,a görény lakásban tartható ,játékos és kedves hobbiállat :)

Borz:
Ragadozó emlősállat, melynek egyetlen faja.Tápláléka kisebb állatokból, gyümölcsből és gyökerekből áll; de megeszi a madárfiókát is s a fácánosokban néha nagy károkat okoz. Táplálékát éjjel keresi,tehát éjszakai állat.Téli álmot alszik,mérges természetű s fiatal korában igen nehezen szelídül.Amint látod,a borz viszont egy szabadon élő ragadozó állat.Bűzmirigyei tartalmát akkor üríti ki,amikor veszélyben érzi magát,maró váladékkal együtt.
További szép napot!
Sakura

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése