2012. január 15., vasárnap

Vámpírmánia

Most egyre felkapottabbak ezek a "vérszívók". Egyre több író próbál történetet írni róluk. 
Talán a legismertebb a Twilight.
A filmmel  ellentétben a könyv iszonyúan tetszett! Kénytelen voltam többször is újraolvasni.:D.Szerintem mindenképp megér egy pillantást, nem véletlenül lett bestseller! Stephenie Meyer nagyon tehetséges íronő!
Hivatalos tartalom:
Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ideköltözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a mindennapi" csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő... Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik... 

A másik kedvencem az Evernight sorozat:
Kötetei:Evernight
           Stargazer
           Hourglass
           Afterlife
Személyes tartalom+Vélemény az Evernightról:
Klasszikus Rómeó és Júlia történet.Egy 16 éves vámpírlány beleszeret egy vámpírvadászba.A fiú elfogadja a lányt olyannak amilyen.A vámpírok meg akarják ölni Lucast ezért ő és Bianca a Fekete Keresztnél(a vámpírvadászok fanatikus csoportjánál)kapnak menedéket.

Hivatalos tartalom(kötetenként):
Evernight:Bianca szökni akar. Bianca új diák az Evernight Akadémián, egy háborzongató, gótikus bentlakásos iskolában, ahol az osztálytársak valahogy mind túlságosan tökéletesek: okosak, elegánsak, jófomán olyanok, mint a ragadozók. Bianca tisztában van vele, hogy nem illik közéjük. Ekkor találkozik Lucassal, aki szintén kilóg a sorból, s aki szemmel láthatólag mindent megtesz azért, hogy ne legyen olyan, mint a többi evernightos. Kettejük között tagadhatatlanul van valamiféle vonzalom. Bianca minden veszélyt vállalna, hogy a fiúval lehessen, de sötét, régesrégi titkok elszakítják őket egymástól. Bianca ekkor megkérdőjelez mindent, amit eddig igaznak hitt.

Stargazer:"Visszafojtott lélegzettel figyeltem, ahogy a fagy felkúszik a szoba ablakára és elhomályosítja az éjszakai égboltot odakint, kizárja a holdfényt, de valahogy mégis láttam. A fagy az ablakon minden irányban terjedni kezdett, de nem véletlenszerűen. Egy kísérteties alakzat kezdett kirajzolódni a jégvirágokból. Egy arc. Sötét, dühös szeme mintha engem nézett volna. A legrészletesebb kép volt, amit valaha láttam. Aztán szíven döfött a felismerés: a fagyember pillantása egyenesen a szemembe fúródott. Volt idő, hogy nem hittem a kísértetekben." Az Evernight időtlen falai között mindenkinek van rejtegetnivalója. Különösen alakul Bianca és Lucas titkos viszonya. A lány furcsa alkut köt Balthazarral, akit a múltja kísért. De minden veszni látszik, amikor az akadémiára gonosz erők támadnak. Mindennek legmélyén pedig egy borzongató rejtély lappang: Bianca születésének titka. Ha mindenütt titkokba ütközöl... Ha már senkiben sem bízhatsz... Ha a csillagok az egyedüli barátaid... Ha félsz, hogy elvéted az utad... NÉZZ AZ ÉGRE! 

Hourglass:Miután megmenekültek az Evernight Akadémiáról, a bentlakásos vámpíriskolából, ahol megismerkedtek, Bianca és Lucas a Fekete Keresztnél talál menedéket. Biancának titkolnia kell különös örökségét, máskülönben az életét kockáztatná a fanatikus vámpírvadászok között. De hamarosan értelmetlenné válik a titkolózás, és újból menekülni kényszerülnek, de ezúttal nem csak a Fekete kereszt üldözi őket, hanem az Evernight vezetősége is. Nem számít, milyen messzire szöknek, Bianca nem futhat el a végzete elől. Vajon a szerelem erősebb a végzetnél is?

Afterlife:Biancát és Lucast várja a végzete . Bianca és Lucas mindig úgy hitték, mindent kibírnak, hogy együtt lehessenek. Amikor a sors fintora nem csak Biancát változtatja lidérccé, hanem Lucast vámpírrá - épp olyan teremtménnyé, amelyet egész életében üldözött -, megfordul velük a világ. Lucas erős gyilkos ösztöne által hajtva az egyetlen helyhez fordul, amely segíthet: Az Evernight Akadémiához. Bianca eltökélten mellette marad. De az Evernight vámpír vezetője háborút indít a lidércek ellen, így Bianca korábbi otthona a legveszélyesebb hellyé válik számára, annak ellenére, hogy kísérteties átalakulása új erőkkel ruházta fel. Csata dúl a lidércek és a vámpírok között, Bianca és Lucas pedig iszonyatos igazsággal néznek szembe. Minden akadályt legyőztek, amelyet az élet kettőjük elé állított, de vajon elég erős a szerelmük, hogy túléljék az élet utáni kihívásokat?


Alakulóban van egy újabb sorozat a Dark Love. A cselekménye szuperjó DE az egész lapos. Mint egy palacsinta. Szerintem az lehet a baj hogy eg férfi próbálta megírni egy fiatal lány érzéseit. Nem sikerült neki. Egyszerűen NEM TUDTAM ELHINNI a szereplők érzéseit. Ha valaki mégis kedvet kapna hozzá:
Dark Love 1:A leszármazott:Sandra Palmer az átlagosnál is unalmasabb életet élő fiatal lány. Kalandra vágyik. A Lake-wood College meghívásának köszönhetően felcsillan a remény, hogy végre kiszakadhat a monoton hétköznapokból. Nem is sejti, hogy az intézményben sötét erők leselkednek rá. Azonban amikor az egyik iskolatársát megöli egy vámpír, a dolgok a feje tetejére állnak. Sandrának ki kell derítenie, mi történik körülötte, és muszáj megtudnia az igazságot vérszívónak tartott szerelméről, Donnie-ról!

Egyenlőre ennyi jutott eszembe
További szép napot
Sakura

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése