2012. október 7., vasárnap

Összeesküvés,kizsákmányolás!!!

Egész héten LEFEKVÉSIG tanultam!Napi 1 doga és még nincs vége!Teljesen túl vagyok terhelve! Napi 3 oldal a Magyar Helyesírás Szabályaiból! +matek,irodalom,kémia,töri és az oris angolból várható doga. És az a mondás!:Addig örülj,amíg tanulsz! Ezek nem voltak gyerekek??? Na befejezem a hisztit. Most valószínűleg  nem fogok tudni sokat írni. Sajnálom :(
__________
Vilma doktorasszony

A zürichi Phönix Panzióba 1872 szeptemberében új lakó költözött. Fiatal, rövid hajú, szőke lány, svédnek vagy németnek gondolták a panzióbeliek. Amikor elfogódottan bemutatkozott, furcsa neve is gondolkodóba ejtette lakótársnőit. „Fau Gräfin Vilma Hugonnai aus Ungarn” –­ a bőröndjén felejtett névjegy elárulta, hogy a fiatal teremtés magyar, és nem is lány, hanem asszony. Ettől fogva Hugonnai Vilma ugyanolyan diáklány, mint a többi. Csak a kitartása, az akaratereje szokatlan. Tanulni akar, orvosi diplomát szerezni mindenáron, aztán hazájába visszatérve betegeket gyógyítani, mint férfi kollégái. Hosszú, keserves évek, évtizedek küzdelme, nélkülözés, megaláztatás az osztályrésze. A férfitársadalom a kiváltságait félti tőle. A svájci diploma nem elég, itthon még ahhoz is vizsgát kell tennie, hogy bábaasszonyként praktizálhasson. „Rettenetesek ezek az emancipált nők! –­ háborog a kultuszminiszter. ­ Fel akarják forgatni a világot! Hiába, nem teremthetünk precedenst. Eddig is megvolt a világ orvosnők nélkül, ezután is meglesz!”


Idézetek:
"Kis csacsi Vilma – gondolta fölényesen –, kár, hogy az intézetben csak a könyveket bújta, meg a leckét magolta. Nem ártott volna néha oda figyelni, ha társnői nagylányos dolgokról beszélnek. Megtudhatta volna, hogy az a legfontosabb, hogy egy asszony nagyon szeresse az urát."

"– Miért különbek a férfiak, mint a nők? – kérdezte elképedten – Mi,nők nem érünk annyit?
– Bizony, nem! – válaszoltak sógorai. – Igaz, eltartjuk magukat, mert nyúlfarknyi eszükkel hogyan is állnának meg az életben?"



További szép napot!
Sakura

3 megjegyzés:

  1. Én is így érzek...csak tanulás, tanulás, tanulás... :$

    http://lifelikevision.blogspot.hu/2012/10/september-favorites-szeptemberi.html

    VálaszTörlés