2013. március 30., szombat

Rubinvörös-Kristin Gier

Ez a könyv egy trilógia első része.(Rubinvörös,Zafírkék,Smaragdzöld)Ezt a könyvet ha letettem mindig ellenállhatatlan vágyat éreztem hogy újra olvassam.A főszereplő születési bizonyítványát hamisíttatják a bábával 1 nappal későbbre. Vele egy napon született Charlotte.Ebben a családban az a különleges hogy női ágon öröklődik az időutazó gén.Az időutazók születési dátumát a könyv szerint maga Newton éa más híres matematikusok és fizikusok számították ki.Mivel Charlotte egy napon született a Gwendolynnal(Ő a főszereplő) Charlotte-t készítették fel az időutazásra.Történelem,illem,stb.De mivel Gwen örökölte a gént teljesen felkészületlenül érte a spontán teleportáció(természetesen a  múltba).A barátnője,Leslie nélkül túl sem jutott volna ezen.Ráadásul egy iskolai teleportáció(másik nevén temportáció) után meglátja saját magát a múltban.A többit nem árulnám el hogy legyen mit felfedezni.


Hivatalos(könyv hátulján lévő tartalom):
Mitévők legyünk,
 ha egyszerre a múltban találjuk
 magunkat,és csak  annyit tudunk,
 hogy az üküküküküknagyapánk lovát
 Kövér Anninak hívták?
Úgy van:megőrizzük a hidegvérünket.
Legalábbis ezt próbálja tenni Gwendolyn,
 amikorkiderül:Nem elég,hogy ő örökölte
 a családban az időutazásért felelős gént,
de ráadásul az a feladat is neki jutott,
 hogy rendbe szedje a múltat.
És mindennek a tetejébe épp ezt
 az arogáns Gideont kapja útitársul!
Az össze nem illő páros kénytelen-kelletlen beleveti
 magát a nem éppen hétköznapi kalandokba.
Gwendolyn hamarosan megtapaztalja,hogy az ellentétek alighanem tényleg vonzzák egymást,és ez régen sem volt másként.És hogy már a múltban sem úgy mennek a dolgok,mint egykoron...

Kedvenc idézeteim:
"Elvigyorodtam. Kilenc hét kellett egy levélnek! És az emberek még panaszkodnak a megbízhatatlan brit postára. Oké, tehát olyan időbe érkeztem, amikor a leveleket még postagalambbal továbbították. Vagy postacsigával."

"Mai látogatása során „egészen véletlenül” az összes szolgálatban lévő tiszt épp arra járt. És egészen véletlenül mindegyiküknek volt néhány kérdése a jövővel kapcsolatban. A fiú azt tanácsolta, vegyenek Apple részvényeket, bármi legyen is az."

"– Üdv, Gwendolyn vagyok, és a jövőből érkeztem. Bizonyítékként nézze meg ezt a cipzárt! Fogadni merek, hogy még fel sem találták, igaz? Mint ahogyan a lökhajtásos repülőgépet, a televíziót és a hűtőszekrényt sem…"

További szép napot!
Sakura


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése